TALENTPRISMODTAGER 2020

profilFELIX MOSEHOLM, Jazzbassist

Dette års talentpris tilfaldt en af de fremmeste unge jazzmusikere i Nordeuropa, jazzbassisten Felix Moseholm, der modtog “PIANO’s talentpris 2020” ved en særlig priskoncert mandag den 9. marts 2020.

Felix voksede op i København, hvor han i en tidlig alder begyndte at spille sammen med kendte danske jazzlegender som bl.a. Jesper Thilo og Tomas Franck. I 2017 blev han som den første danske jazz musiker optaget på ”The Juilliard School” i New York, hvortil han flyttede og nu har boet i tre år. Han bliver bachelor i sommeren 2021 (4-årig i USA).

Tilbage i tiden har Felix i en periode gået DKDM’s juniorakademi, hvor han spillede cello indtil 15-års alderen. Senere har han bl.a. fået undervisning på Chetham’s School of Music i Manchester. Hans lærere og mentorer har været internationalt kendte navne som Gerald Cannon, Wynton Marsalis og Ron Carter samt vores hjemlige Bo Stief og Thomas Fonnesbæk.

Foruden sine intense studier på Juilliard har Felix allerede gjort sig bemærket og kan høres ugentligt på de førende jazzklubber i New York med alverdens forskellige bands. Han har optrådt med bl.a. Alvin Queen, Rodney Green, Ernie Wilkins Big Band samt danske musikere som Alex Riel og Niels Lan Doky mfl. Har spillet på en lang række jazzklubber fx det berømte Blue Note NYC, Jazz Black Cat San Fransisco og Red Light Jazz Festival Amsterdam mfl. steder.

Felix har foretaget rejser til mange spændende destinationer verden over – det være sig på turné og som underviser. Herudover har han haft mulighed for at vise sine evner som komponist og arrangør med sine seneste projekter, der har gjort han synlig som leder af egne bands.

Ved koncerten medvirkede tillige:
ZIER ROMME LARSEN, Piano
OILLY WALLACE, Altsaxofon
MALTE ARNDAL, Trommer

Tre vindere af PIANOs talentpris medvirkede ved samme koncert
For første gang kunne PIANOs Koncertgruppe ved samme koncert kunne præsentere to tidligere vindere af PIANOs talentpris nemlig Zier Romme Larsen (prisvinder i 2016) og Oilly Wallace (prisvinder i 2018 ) sammen med vinderen af dette års talentpris Felix Moseholm.

Aftenens program var opdelt i 2 sæt og blev undervejs blive præsenteret af årets prisvinder. Programmet tog udgangspunkt i udvalgte standards fra jazzens store bagkatalog krydret med andre rytmiske godbidder. Der blev lejlighed til at høre de fire supertalenter i forskellige konstellationer. Alle medvirkende har spillet med mange kendte jazzmusikere fra ind- og udland og har høstet stor anerkendelse for deres høje niveau såvel på den danske som den internationale jazzscene.
Fotos: Copyright © Chr. Harboe Wissum

TALENTPRISMODTAGER 2019

profilDINA DRAUGSVOLL, Pianist

Pianisten Dina Draugsvoll modtog “PIANO’s talentpris 2019” ved en særlig priskoncert mandag den 23. september 2019.

Dina Elena Draugsvoll
Dina Elena Draugsvoll er 18 år. Hun er halvt dansk og halvt norsk og bor med sin familie i Danmark. Hun har spillet klaver i 15 år og blev i sommer student fra Skt. Annæ Gymnasium.

Begge hendes forældre er klassiske musikere. Hun har længe haft forbindelse til Det Kongelige Danske Musikkonservatorium som studerende på DKDMs Juniorakademi. Hun har med stor entusiasme og engagement igennem specielt de seneste år udviklet og raffineret sit klavertalent.

Dina har vundet priser både i Danmark og udlandet i årenes løb bl.a. guldmedalje ved Berlingskes klassiske Musikkonkurrence, førstepriser i alle alderskategorier ved den danske såvel som den nordiske Steinway Festival samt ved Fjord Cadenzas solistkonkurrence i Norge. Hun har været solist ved Copenhagen Summer festival og har deltaget i konkurrencer produceret af DR.

I 2018 blev Dina inviteret til at være solist i Schumanns klaverkoncert med Kaunas City Symphony Orchestra.

Dina henter inspiration fra en række verdenskendte pianister bl.a. Hélène Grimaud og Khatia Buniatishvili, Vladimir Horowitz, Daniel Trifonov, Yuja Vang, Lang Lang mfl. Hun ønsker sig i fremtiden en karriere som koncertpianist og søger muligvis på DKDM i København eller et konservatorium i udlandet i løbet af næste år.

Ved koncerten medvirker endvidere:
BENJAMIN SKYDSGAARD, Piano
XINGJIA ZHOU, Accordion
METTE RASMUSSEN, Piano/Orkesterstemme (mor til Dina)

PROGRAM
Michal Glinka (1804-1857)/
Milly Balakirev (1837-1910):
”The Lark”

Edvard Grieg (1843-1907):
”Fra lyriske stykker”
Arietta, opus 12 nr. 1
Lille Fugl, opus 43 nr. 4
Sommerfugl, opus 43 nr. 1

Anatolijus Senderovas (1945- ):
”Fra Ciurlionis Sketches”
Vignette For A Folk Song
Ambar Palace
Demonas

Sergej Rachmaninov (1873-1943):
Vocalise, opus 34, nr. 14

Dimitri Shostakovich (1906-1975):
2. klaverkoncert, opus 40, 2. sats,
Andante
For 2 klaverer
Dina Draugsvoll (solist) og
Mette Rasmussen (”orkesterstemme”)

Camille Saint-Saens (1835-1921):
Dance Macabre, opus 40
For 2 klaverer
Dina Draugsvoll og Benjamin Skydsgaard

Robert Schumann (1810-1856):
Klaverkoncert, opus 54, 1. sats
Allegro affettuoso
For 2 klaverer
Dina Draugsvoll (solist) og
Mette Rasmussen (”orkesterstemme”)

John Burge (1961- ):
Studies in Poetry

Frederic Chopin (1810-1849):
Mazurka i a-mol

Astor Piazzolla (1921-1992):
Oblivion
Libertango
For klaver og accordion
Dina Dragsvoll og Xingjia Zhou

Franz Liszt (1811-1886)/
Franz Schubert (1797-1828):
Gretchen am Spinnrace (parafrase)

TALENTPRISMODTAGER 2018

profilOILLY WALLACE, altsaxofonist

Altsaxofonisten Oilly Wallace modtog “PIANO’s talentpris 2018” på kr. 10.000,- ved en særlig priskoncert mandag den 23. april 2018 på Rytmisk Musikkonservatorium.


PIANO’s talentpris tilfaldt i 2018 altsaxofonisten Oilly Wallace, som er en af tidens største unge talenter inden for den rytmiske musik. OW har allerede skabt sig et navn på den danske jazzscene og modtaget mange roser for sit forrygende saxspil, der viser et overblik og et melodisk sprog, som er en meget ældre musiker værdig. OW har sine egne bands og har bl.a. spillet sammen med kendte navne som Thomas Blackmann og Carsten Dahl.”

TALENTPRISMODTAGER 2017

profilFRANCESCO BARFOED, pianist

Pianisten Francesco Barfoed modtog “PIANO’s talentpris 2017” på kr. 10.000,- ved en særlig priskoncert mandag den 6. november 2017 på Københavns Kommunes Musikskole.

Koncertgruppen motivering:
“Francesco Barfoed er et mangfoldigt musikalsk talent, der har høstet stor anerkendelse for sit klaverspil, hvad enten han optræder som solist, som akkompagnatør eller som kammermusiker. Lægges hertil hans evner som komponist fremstår Francesco Barfoed som en fornem repræsentant for tidens generation af unge talenter inden for den klassiske musik.”

Prismodtageren spillede soloværker af Scarlatti, Liszt og Kapustin. Endvidere spilledes Shostakovich i duo med Peter Martin Kappel samt en klarinettrio af Brahms med Peter Martin Kappel og Rasmus Strøier Andersen.

TALENTPRISMODTAGER 2016

profilZIER ROMME LARSEN
– En af landets helt store, unge jazzpianist-talenter.

PIANO’s Koncertgruppes motivering for valget af Zier Romme Larsen:

”Zier Romme Larsen er en brilliant formidler af jazzmusik og en fornem repræsentant for dagens og morgendagens jazzprofiler. Hans klaverspil er båret af en overlegen teknik og et højt musikalsk niveau, fyldt med fantasifulde og ekspressive improvisationer med en klar reference til Oscar Peterson”..

Talentprisen 2016 overraktes ved en koncert den 23. maj 2016 i RYTMISK MUSIKKONSERVATORIUMS KONCERTSAL.

LÆS FORMANDENS TALE HER

SE UDDRAG AF KONCERTEN HER

TALENTPRISMODTAGER 2015

profilMAGNUS FRYKLUND,
dirigentstuderende v. Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

PIANO’s Koncertgruppes motivering for valget af Magnus Fryklund :

”Magnus Fryklund er et mangfoldigt og enestående musikalsk talent, hvilket bekræftes igennem hans kvaliteter, hvad enten han optræder som dirigent, klaver- og cellospiller eller som komponist. Tilsammen med sine evner som en inspirerende og pædagogisk formidler af musik gør det Magnus Fryklund til en fornem repræsentant for dagens og morgendagens musikerprofiler”.

Talentprisen 2015 overraktes ved en koncert den 3. November 2015 i KONSERVATORIETS KONCERTSAL.

LÆS FORMANDENS TALE HER

SE UDDRAG AF KONCERTEN HER

PIANO’s TALENTPRIS

Musikforeningen PIANO’s Koncertgruppe har indstiftet en talentpris, der af PIANO’s Koncertgruppe uddeles årligt. Vi ønsker at yde et bidrag til at anspore og inspirere unge musiktalenter igennem talentkoncerter og en særlig talentpris

PIANO’s Talentpris skal bl.a. medvirke til at promovere nye unge talenter og gives til et ungt lysende musisk talent, der har gjort sig særligt bemærket i forbindelse med sine studier ved hhv. Det kgl. Danske Musikkonservatorium, Rytmisk Musikkonservatorium og MGK-studiet (Den musikalske grunduddannelse).

Talentprisen er finansieret primært gennem private bidrag, sponsorbidrag og ved entreindtægter.

PIANO har nedsat en komite til bedømmelse af egnede kandidater.

Yderligere information om PIANO’s Talentpris kan få hos Jørgen Klausen, formand for PIANO’s Koncertgruppe.

Ønsker du at støtte Piano’s Talentpris med et bidrag, tryk her!