TIDLIGERE KONCERTER

Pianos Koncertgruppe har afholdt i alt 14 koncerter med lovende unge talenter indenfor såvel den klassiske som den rytmiske musik.

TALENTKONCERT FOR UNGE SANGERE
09.05.2022

Mandag den 9. maj 2022 kl. 20.00
Københavns Kommunes Musikskole i Kalvehallen
Staldgade 29
København V

Koncertgruppen havde denne gang sat sang på programmet. Vi fik et spændende og afvekslende program med et bredt udvalg af sange/lieder, arier og klassiske duetter. De medvirkende var fire talentfulde sangere fra bl.a. Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og fra Operaakademiet.

Louise McClelland Jacobsen (sopran)
Carina Tybjerg Madsen (sopran)
Jonathan Koppel (tenor) og
Fritjof Fuglesang (baryton).

Medvirkende

profil
CARINA TYBJERG MADSEN, sopran
Carina debuterede fra solistklassen ved DKDM i januar 2019 med et vidtspændende program bestående af Verdi, Strauss og Crumb. Hun er en fast del af solistensemblet hos Operette-kompagniet. Havde i foråret 2021 sin debut på Det kgl. Teater i ”LIGHT”. Har sunget hovedroller i ”Flagermusen”, ”Den glade Enke” og ”Den fiffige lille Ræv” og bliver flittigt brugt som solist med vore landsdelsorkestre, senest i Mozarts ”Requiem” med Sønderjyllands Symfoniorkester i april 2022. Skal til sommer ved Rued Langgaard Festivalen synge dels rollen som Skaberguden Aruru i Per Nørgårds sjældent opførte opera ”Gilgamesh” samt være solist i Langgaards ”Sfærernes Musik”. Carina kan endvidere til sommer opleves ved sin nystartede operafestival på Lolland, der løber af stablen for første gang i år.

profil
LOUISE McCLELLAND JACOBSEN, sopran
Louise er en dansk/new zealandsk sopran, som studerer på Operaakademiet på Operaen i København ved professor Helene Gjerris. Louise har trods sin unge alder allerede gjort sig bemærket som solist med DR Symfoniorkestret, Jönköpings Sinfonietta og Concerto Copenhagen. Endvidere har hun været solist i Bachs Johannespassion, Händels Messias og Pergolesis Stabat Mater og ved mange liedkoncerter. Louise har modtaget flere legater for sit talent og vandt bl.a den først afholdte Langgaard-konkurrence. Louise kan til juni opleves i rollen som Ginevra i Händels Ariodante på Takkelloftet på Det kgl. Teater. Ved Langgaard Festivalen i 2022 fejres Per Nørgaards 90-års fødselsdag og her synger Louise Ishtar i fødselarens opera ”Gilgamesh”.

profil

FRITJOF FUGLESANG, baryton
Fritjof færdiggjorde sidste sommer sin kandidat i sang på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han har allerede stor koncertvirksomhed i Danmark og har optrådt som solist i oratorier og korværker bl.a., i Händels ”Messias”, Bachs ”Juleoratorium”, Duruflés ”Requiem” og har tillige sunget titelpartiet i Mendelssohns ”Elias”. Har tillige optrådt flere gange på Copenhagen Opera Festival og fik i forrige sæson sin debut på Det Kongelige Teater. Fritjof har medvirket i flere operetter og operaer og kunne i indeværende sæson bl.a. opleves som Don Alfonso i Mozarts ”Cosi fan tutte”, som Saft i Weyses syngespil ”Sovedrikken” på Den Fynske Opera og som del af den nyskrevne kammeropera om Alfred Nobel ”Dødens Købmand”.

profil
JONATHAN KOPPEL, tenor
Jonathan er ud af den musikalske Koppel-familie og er oldebarn af Herman D. Koppel. Jonathan er bachelor i sang fra DKDM i 2015. Har studeret privat bl.a. hos den internationalt velkendte operasanger Reinaldo Macias. Har sunget på Øresunds-Operaen, Copenhagen Opera Festival og er en fast del af solistensemblet hos Operettekompaniet. Er en efterspurgt oratoriesolist med solistpartier i bl.a. Händels ”Messias”, Mozarts ”Requiem”, Bachs ”Juleoratorium” og Puccinis ”Messa de Gloria” mfl. Operarepertoiret indeholder roller i bl.a. Mozarts ”Tryllefløjten”, Donizettis ”Lucia de Lammermoor” og Verdis ”Falstaff”. Har netop nu debut på Det kgl Teater i Shostakoviths ”Næsen”. Giver jævnligt solokoncerter med udvalgte numre fra operaer og operetter og lied-aftener med lieder af Schubert, Schumann, Richard Strauss og Beethoven mfl.

Program

Mogens Schrader (1894-1934): I de lyse nætter
(Jonathan Koppel)

R. Langgaard (1893-1952): Sov sødt, min Elskede, BVN 30 (Louise McClelland)
Lys nat, BVN 99 (Fritjof Fuglesang)

R. Strauss (1864-1949): Morgen, Op. 27 nr. 4 (Carina Tybjerg Madsen)

R. Wagner (1813-1883): Tannhäuser:
O, du mein holder Abendstern (Fritjof Fuglesang)

G. Puccini (1858-1924):
La Bohème:
Quando m ́en vo, Musettas arie (Louise McClelland)

Che gelida manina, Rodolfos arie (Jonathan Koppel)
Si, mi chiamano Mimi, Mimis arie (Carina Tybjerg Madsen)

O soave Fanciulla, Mimi og Rodolfos duet (Jonathan Koppel og Carina Tybjerg Madsen)

Igor Stravinsky (1882-1971):
The Rake ́s Progress
No word from Tom, Ann Trueloves arie (Louise McClelland)

G. Bizet (1838- 1875):
Carmen:
La fleur que tu m ́avais jetée, Don Josés arie (Jonathan Koppel)

W.A. Mozart (1756-1791):
Le Nozze di Figaro
Grevindens arie Dove sone i bei momenti (Carina Tybjerg Madsen)

V. Bellini (1801-1835):
I Puritani:
Ah! Per sempre io ti perdei (Fritjof Fuglesang)

G. F. Händel (1685-1759): Ariodante:
Orrida agli occhi miei, (Louise McClelland)

F. Lehár (1870-1948):
Giuditta:
Freunde, das Leben ist Lebenswert (Jonathan Koppel)

Meine Lippen sie Küssen so Heiss (Carina Tybjerg Madsen)

P. Abraham (1892- 1960):
Blomsten fra Hawaii:
Pyntedukke
(Louise McClelland og Fritjof Fuglesang)

J. Strauss (1825-1899): 7 Flagermusen:
Champagneterzet
(Carina Tybjerg Madsen, Louise McClelland, Jonathan Koppel, Fritjof Fuglesang)

DOWNLOAD PROGRAMMET HER

Indtryk fra koncerten

Fotos: Ulrich Spahn Klausen






TALENTKONCERT FOR UNGE SANGERE
08.11.2021

Mandag den 8. november 2021 kl. 20.00
Københavns Kommunes Musikskole i Kalvehallen
Staldgade 29
København V

For første gang i Koncertgruppens historie kan vi præsentere en talentkoncert udelukkende med sangere.

Der er tilrettelagt et meget spændende og afvekslende program, som vil omfattte et bredt udvalg af sange/lieder, arier, duetter mv. fra den klassiske musiks bagkatalog med kendte komponister.

3 sangere fra hhv. Operaskolen og Opera-akademiet er udvalgt.

FREJA HØJLAND HØJ, sopran
LOUISE McCLELLAND JACOBSEN, sopran
SIMON SUMAL FAURBY STYCKE, baryton

LAURITS DRAGSTED, piano

Medvirkende

profil
FREJA HØJLAND HØJ, sopran, (f. 1996)
Freja Højland Høj, sopran (f. 1996) har afsluttet sin bacheloruddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Helene Gjerris og fortsætter nu sine studier på DKDM hos Eva Hess Thaysen. Samtidig har Freja gennemført studier på Eastman School of Music i Rochester, New York og deltaget i en lang række masterclasses med tidens største sangere herunder Anne Sophie von Otter. Freja har sunget klassiske roller som Susanna i Mozarts ”Figaros Bryllup”, som Euridice i Luigi Rossis ”L’Orfeo” og sunget solopartier i bl.a. Bachs ”Matthæuspassion”, Mozarts ”Kroningsmesse” og Faurés ”Requiem”. Freja har også vist åbenhed overfor andre sangformater som f.eks. nyfortolkninger af Monteverdis ”L’Orfeo” på Den Fynske Opera og af Händels ”Messias” bl.a. ved Copenhagen Pride.

profil
LOUISE McCLELLAND JACOBSEN, sopran, (f. 1997)
Louise McClelland Jacobsen, sopran (f. 1997) studerer på Det Kongelige Danske Operaakademi hos professor Helene Gjerris. Hun har under studiet tillige modtaget undervisning/coaching af operasangerne Bo Skovhus, Anne Sofie von Otter og Vivica Genaux samt af pianisten Helmut Deutsch og professor Yvi Janicke under sine studier i Hamburg. Louise har sunget solopartier i Händels ”Messias”, i Faurés ”Requiem” og i ”Stabat Mater”, og har sunget lieder ved mange lejligheder samt været solist med DR ́s Symfoniorkester. I 2021 vandt Louise 1.-prisen ved den første Rued Langgaard-konkurrence, hvor hun sang Langgaard-lieder ved åbningskoncerten.

profil
SIMON SUMAL FAURBY STYCKE, baryton (f. 1991)
Simon Sumal Faurby Stycke, baryton (f. 1991) er uddannet kirkesanger fra Sjællands Kirkemusikskole. Afsluttede i sommeren 2021 sin bacheloruddannelse i klassisk sang fra DKDM ved Hanna Hjort og Søren Pedersen. Simon studerer nu på Operaakademiet, Det Kongelige Teater hos Reinaldo Macia, David Kempster og Thomas Darelius. Simon har sunget ved flere både små og store produktioner og har i 2021 f.eks. medvirket som SILVIO i ”Pagliacci”, Søholm Opera og Copenhagen Opera Festival og som BALTHAZAR i ”A Child is born”, Neugeboren Opera, frit efter Händels ”Messias”. Har desuden medvirket i diverse koncerter ved Amager Klassisk, Aalborg Operafestival og Copenhagen Opera Festival, samt sunget HR. OLUF i Gades ”Elverskud” i Gråbrødre Kammerkor.

profil
LAURITS DRAGSTED, pianist
Laurits Dragsted er uddannet pianist og repetitør ved DKDM. Laurits er aktiv som freelancer og har senest arbejdet som pianist på operaen i Svendborg. Har siden august 2020 fået kontrakt på Det Kg. Teater som repetitør.

Program

G.F. Händel (1685-1759):
Morganas arie ‘Tornami a vagheggiar’ fra Alcina (Freja Højland Høj)

F. Schubert (1797-1828): Fra Schwanengesang Kriegers Ahnung Ständchen
(Simon Sumal)

R. Schumann (1810-1856): Widmung fra Myrthen Lieder, op. 25 (Louise McClelland)

R. Langgaard (1893-1952):
Vi tænkte slet ikke på nogenting, BVN 100 Die Sonne meines Lebens, BVN 45 (Louise McClelland)

S. Barber (1910-1981): Fire sange, op. 13
A nun takes the veil
The secrets of the old Sure on this shining night Nocturne
(Freja Højland Høj)

I. Stravinsky (1882-1971):
Ann Trueloves arie ‘No word from Tom’ fra The Rake’s Progress
(Louise McClelland)

N. W. Gade (1817-1890):
Hr. Olufs Ballade fra Elverskud (Simon Sumal)

P. Heise (1830-1879):
Aases arie ‘Jeg kender af navn kun guldet’ fra Drot og Marsk
(Louise McClelland)

P. Heise
Fra Sange og Romancer:
‘Han sagde mig så meget’ (Freja Højland Høj)

L. Bernstein (1918-1990):
Marias sang ‘I Feel Pretty’ fra West Side Story (Louise McClelland)

J. Strauss (1825-1899):
Adeles arie ‘Mein Herr Marquis’ fra Die Fledermaus (Freja Højland Høj)

J. Massenet (1842 – 1912)
Sophies arie ‘Frere! Voyez!… Du gai soleil’ fra Werther
(Freja Højland Høj)

G. Puccini (1858-1924)
Musettas arie ‘Quando m’en vò’ fra La Bohème (Louise McClelland)

E. W. Korngold (1897-1957):
‘Mein sehnen, mein Wähnen’ fra Die Tode Stadt (Simon Sumal)

W. A. Mozart (1756-1791):
Illias arie ‘Quando avran fine omai – Padre, germani, addio!’ fra Idomeneo
(Freja Højland Høj)

Pamina og Papagenos duet ‘Bei Männern, welche Liebe fühlen’ fra Die Zauberflöte (Louise McClelland og Simon Sumal)

Papagena og Papagenos duet ‘Pa… Pa… Pa..’ fra Die Zauberflöte
(Freja Højland Høj og Simon Sumal)

Grevindens arie ‘Porgi amor’ fra Le Nozze di Figaro (Louise McClelland)
Grevens arie ‘Hai già vinta la causa – Vedro mentr’io sospiro’ fra Le Nozze di Figaro
(Simon Sumal)

Susanna og Grevindens duet ‘Sull’ aria’ Duettino’ fra Le Nozze di Figaro
(Freja Højland Høj og Louise McClelland)

Susanna, Grevinden og Grevens terzet
‘Susanna, or via, sortite’ fra Le Nozze di Figaro
(Freja Højland Høj, Louise McClelland og Simon Sumal)

TALENTPRISKONCERT 09.03.2020

profilFELIX MOSEHOLM, Jazzbassist

Dette års talentpris tilfaldt en af de fremmeste unge jazzmusikere i Nordeuropa, jazzbassisten Felix Moseholm, der modtog “PIANO’s talentpris 2020” ved en særlig priskoncert mandag den 9. marts 2020.

Felix voksede op i København, hvor han i en tidlig alder begyndte at spille sammen med kendte danske jazzlegender som bl.a. Jesper Thilo og Tomas Franck. I 2017 blev han som den første danske jazz musiker optaget på ”The Juilliard School” i New York, hvortil han flyttede og nu har boet i tre år. Han bliver bachelor i sommeren 2021 (4-årig i USA).

Tilbage i tiden har Felix i en periode gået DKDM’s juniorakademi, hvor han spillede cello indtil 15-års alderen. Senere har han bl.a. fået undervisning på Chetham’s School of Music i Manchester. Hans lærere og mentorer har været internationalt kendte navne som Gerald Cannon, Wynton Marsalis og Ron Carter samt vores hjemlige Bo Stief og Thomas Fonnesbæk.

Foruden sine intense studier på Juilliard har Felix allerede gjort sig bemærket og kan høres ugentligt på de førende jazzklubber i New York med alverdens forskellige bands. Han har optrådt med bl.a. Alvin Queen, Rodney Green, Ernie Wilkins Big Band samt danske musikere som Alex Riel og Niels Lan Doky mfl. Har spillet på en lang række jazzklubber fx det berømte Blue Note NYC, Jazz Black Cat San Fransisco og Red Light Jazz Festival Amsterdam mfl. steder.

Felix har foretaget rejser til mange spændende destinationer verden over – det være sig på turné og som underviser. Herudover har han haft mulighed for at vise sine evner som komponist og arrangør med sine seneste projekter, der har gjort han synlig som leder af egne bands.

Ved koncerten medvirkede tillige:
ZIER ROMME LARSEN, Piano
OILLY WALLACE, Altsaxofon
MALTE ARNDAL, Trommer

Tre vindere af PIANOs talentpris medvirkede ved samme koncert
For første gang kunne PIANOs Koncertgruppe ved samme koncert kunne præsentere to tidligere vindere af PIANOs talentpris nemlig Zier Romme Larsen (prisvinder i 2016) og Oilly Wallace (prisvinder i 2018 ) sammen med vinderen af dette års talentpris Felix Moseholm.

Aftenens program var opdelt i 2 sæt og blev undervejs blive præsenteret af årets prisvinder. Programmet tog udgangspunkt i udvalgte standards fra jazzens store bagkatalog krydret med andre rytmiske godbidder. Der blev lejlighed til at høre de fire supertalenter i forskellige konstellationer. Alle medvirkende har spillet med mange kendte jazzmusikere fra ind- og udland og har høstet stor anerkendelse for deres høje niveau såvel på den danske som den internationale jazzscene.

TALENTPRISKONCERT 23.09.2019

DINA DRAUGSVOLL, Pianist

Pianisten Dina Draugsvoll modtog “PIANO’s talentpris 2019” ved en særlig priskoncert mandag den 23. september 2019.

Dina Elena Draugsvoll
Dina Elena Draugsvoll er 18 år. Hun er halvt dansk og halvt norsk og bor med sin familie i Danmark. Hun har spillet klaver i 15 år og blev i sommer student fra Skt. Annæ Gymnasium.

Begge hendes forældre er klassiske musikere. Hun har længe haft forbindelse til Det Kongelige Danske Musikkonservatorium som studerende på DKDMs Juniorakademi. Hun har med stor entusiasme og engagement igennem specielt de seneste år udviklet og raffineret sit klavertalent.

Dina har vundet priser både i Danmark og udlandet i årenes løb bl.a. guldmedalje ved Berlingskes klassiske Musikkonkurrence, førstepriser i alle alderskategorier ved den danske såvel som den nordiske Steinway Festival samt ved Fjord Cadenzas solistkonkurrence i Norge. Hun har været solist ved Copenhagen Summer festival og har deltaget i konkurrencer produceret af DR.

I 2018 blev Dina inviteret til at være solist i Schumanns klaverkoncert med Kaunas City Symphony Orchestra.

Dina henter inspiration fra en række verdenskendte pianister bl.a. Hélène Grimaud og Khatia Buniatishvili, Vladimir Horowitz, Daniel Trifonov, Yuja Vang, Lang Lang mfl. Hun ønsker sig i fremtiden en karriere som koncertpianist og søger muligvis på DKDM i København eller et konservatorium i udlandet i løbet af næste år.

Ved koncerten medvirker endvidere:
BENJAMIN SKYDSGAARD, Piano
XINGJIA ZHOU, Accordion
METTE RASMUSSEN, Piano/Orkesterstemme (mor til Dina)

PROGRAM
Michal Glinka (1804-1857)/
Milly Balakirev (1837-1910):
”The Lark”

Edvard Grieg (1843-1907):
”Fra lyriske stykker”
Arietta, opus 12 nr. 1
Lille Fugl, opus 43 nr. 4
Sommerfugl, opus 43 nr. 1

Anatolijus Senderovas (1945- ):
”Fra Ciurlionis Sketches”
Vignette For A Folk Song
Ambar Palace
Demonas

Sergej Rachmaninov (1873-1943):
Vocalise, opus 34, nr. 14

Dimitri Shostakovich (1906-1975):
2. klaverkoncert, opus 40, 2. sats,
Andante
For 2 klaverer
Dina Draugsvoll (solist) og
Mette Rasmussen (”orkesterstemme”)

Camille Saint-Saens (1835-1921):
Dance Macabre, opus 40
For 2 klaverer
Dina Draugsvoll og Benjamin Skydsgaard

Robert Schumann (1810-1856):
Klaverkoncert, opus 54, 1. sats
Allegro affettuoso
For 2 klaverer
Dina Draugsvoll (solist) og
Mette Rasmussen (”orkesterstemme”)

John Burge (1961- ):
Studies in Poetry

Frederic Chopin (1810-1849):
Mazurka i a-mol

Astor Piazzolla (1921-1992):
Oblivion
Libertango
For klaver og accordion
Dina Dragsvoll og Xingjia Zhou

Franz Liszt (1811-1886)/
Franz Schubert (1797-1828):
Gretchen am Spinnrace (parafrase)

JAZZ TALENTKONCERT 13.05.2019

profilMED 5 UNGE JAZZ TALENTER

Musikforeningen PIANO’s KONCERTGRUPPE indbyder til koncert med 5 unge jazz talenter.

Mandag den 13. maj kl. 19.30
Rytmisk Musikkonservatorium
Leo Mathisensvej 1
1437 København K
København V

AFTENENS KONCERT PRÆSENTERER 5 UNGE JAZZ TALENTER.
EN KVINTET BESTÅENDE AF FEM MUSIKERE PÅ HHV. KLAVER, GUITAR, BAS, TROMMER OG SANG.

RASMUS SØRENSEN (pianist), 21 ÅR
PELLE VON BÜLOW (guitarist), 23 ÅR
TOBIAS DALL MIKKELSEN (bassist), 31 ÅR
NIKOLAJ DALL MIKKELSEN (trommeslager), 31 ÅR
HELENA GANTZEL GUNDGAARD (sanger), 22 ÅR

Det er tanken, at Koncertgruppen på baggrund af de medvirkendes præstationer vil afgøre, om og i givet fald hvem der kan indstilles til at modtage “PIANO’s talentpris 2020”.

DOWNLOAD PROGRAMMET HER

TALENTKONCERT 17.09.2018

profilMED 4 UNGE AF MORGENDAGENS KLAVERSTJERNER

Musikforeningen PIANO’s KONCERTGRUPPE indbyder til talentkoncert med 4 af morgendagens unge klaverstjerner.

Mandag den 17. september kl. 19.30
Københavns Kommunes Musikskole’s Koncertsal
Kalvehallen, Staldgade 29
København V

De unge klavertalenter er i alderen 13-22 år, og flere har vundet priser ved musikkonkurrencer og musikfestivals både herhjemme og i udlandet. En af deltagerne har endvidere deltaget i DR’s ”Spil for livet”.

PROGRAM

Koncertprogrammet kan nærmest betragtes som en ønskekoncert omfattende et særdeles bredt udvalg fra det klassiske klaverrepertoire. Der er virkelig noget at se frem til med mange godbidder, hvoraf en del er af meget høj sværhedsgrad. Der spilles kompositioner af Bach, Scarlatti, Mendelssohn, Beethoven, Prokofiev, Rachmaninov, Chopin, Moszkowski mfl.


“WALDEMAR WENZEL MOST, 13 ÅR
Valdemar er noget af et multitalent, idet han ved siden klaveret også spiller cello og synger i Københavns Drengekor. Han har i vinter optrådt i Mozarts opera ”Tryllefløjten” som en af 3 drenge. Valdemar har vundet adskillige priser bl.a. i Steinway Festival og Berlingske klassiske Musikkonkurrence. Har netop givet koncert og deltaget i Masterclass i Polen.


“KRISTIAN RIISAGER, 22 ÅR
Kristian startede med at spille klaver som syv-årig. Begyndte i 2015 sine bachelorstudier på Hochschule für Musik ”Hanns Eisler”, Berlin. Deltog som 9-åring i sin første klaverkonkurrence og har siden pnået toppriser herhjemme bl.a. ved ”Unge spiller klassisk” i Aarhus og i udlandet bl.a. ved ”Music Without Limits” i Litauen. Har spillet et stort antal koncerter i ind- og udland både som kammermusiker, solist og med orkester fx i Beethovens 3. klaverkoncert i Georgien. Har desuden deltaget i en række Masterclasses med kendte pianister.


“ALEXANDER HENDRIKSEN, 16 ÅR
Har siden 9-årts alderen fået klaverundervisning på Esbjerg Kulturskole, hvor han gik på talentlinien i to år og deltog i skolens ”Very Big Band”. Går pt i 2.g på Rybners Gymnasium i Esbjerg med bioteknologi som studieretningsfag og spiller i gymnasiets band. Har desuden spillet sammen med Esbjergs klassiske MGK’er og de sidste tre år været med i rytmiske bands. Har for nyligt startet et samspil med en klassisk trænet sanger omkring jazzmusik. Er i tvivl om han skal vælge konservatorium og i givet fald hvilket (klassisk eller rytmisk).


“DINA ELENA DRAUGSVOLL, 17 ÅR
Dina har spillet klaver hele livet. Går pt i 3.g på Skt. Annæ Gymnasium og er i gang med sit 5. år på Junior Akademiet på DKDM. Agter efter gymnasiet at søge ind på DKDM eller andet konservatorium i udlandet. Har deltaget i DR’s ”Spil for livet”, optrådt som solist adskillige steder, vundet mange priser bl.a. i Steinway Festival samt været prisvinder i DNB’s solist-konkurrence i Norge. Var i år solist i Schumanns klaverkoncert ved den internationale Festival for Young Musicians i Litauen. Henter stor inspiration fra pianister som Katrine Gislinge, Lang Lang og Yuja Wang. Dinas drømmemål er et liv som koncertpianist.

WUNDERTRIO

profilCory Blais, cello
Patrice Calixte, violin
Francesco Barfoed, klaver

Mandag den 4. juni kl. 19.30
STEINWAY-SALEN
Juhl-Sørensen
Brofogedvej 10
2400 København NV
JUHL-SØRENSEN

Wundertrio er en ung, frisk trio startet i kølvandet af Manchester Music Festival i Vermont, hvor de tre spillede sammen i sommeren 2017 – og som nu i juni 2018 kommer til Danmark for at præsentere et internationalt repertoire, med værker af de franske komponister Ravel og Debussy, spanieren Turina, og de to russiske komponister Rachmaninoff og Shostakovich. Publikum bliver gennem koncerten ført rundt i forskellige genrer, der spænder fra det bløde romantiske og impressionistiske hos Ravel og Turina til det hårde 20-århundrede russiske hos Shostakovich, med et par stop hos Rachmaninoff og Debussy.

PROGRAM:
Ravel: Sonate for violin og cello (20 min.)
Turina: Trio nr. 2 i h-mol for cello, violin og klaver (15 min.)
Debussy: L’Isle Joyeuse (solo klaver; 5 min.)
Rachmaninoff: Trio Élégiaque nr. 1 i g-mol (13. min)
Shostakovich: Trio nr. 2 i e-mol for cello, violin og klaver (30 min.)


“Cory Blais, cello
er på nuværende tidspunkt i gang med sin kandidatgrad på The University of Texas i Austin, hvor han studerer hos Bion Tsang. Han optræder aktivt og er lærer, og underviser bl.a. ved The University of Texas String Project – et projekt der er verdenskendt for dets uddannelse af lærere samt udviklingen af unge talenter – hvor han underviser elever i cello teknik, dirigerer projektets Advanced Orchestra og underviser privat. Om sommeren optræder han ofte på forskellige festivaler rundt omkring i USA; senest har han været på Manchester Music Festival (Vermont), Colorado College Music Festival og Aspen Music Festival and School, m.fl. Cory tog sin bachelorgrad på Ohio State University i 2015, hvor han studerede hos Mark Rudoff. Han vandt da universitetets musikkonkurrence og modtog i den forbindelse Ohio State University School of Music Award for hans musikalske udmærkelser.


“Patrice Calixte, violin
startede med at spille da han var 8, og blev senere optaget i et meget konkurrencepræget high-school program i Montreal, Quebec, hvor han studerede hos Francine Pépin. Derefter studerede han hos Claude Richard ved Université de Montréal hvor han tog både sin bachelor- og kandidatgrad i violin. Patrice er en erfaren orkestermusiker og har arbejdet med mange orkestre i Québec og Ontario, deriblandt Orchestre Symphonique de Montréal, Orchestre Symphonique de Québec og Kitchener-Waterloo Symphony Orchestra. For nyligt har han været blandt førsteviolinerne i Calgary Philharmonic Orchestra, hvor han har arbejdet i to år. I sin søgen efter personlig udvikling har Patrice forladt Calgary og studerer nu på The University of Texas i Austin, hvor han arbejder mod et Artist Diploma (svarende til en solistuddannelse på konservatoriet i Danmark) hos Daniel Ching. Han har optrådt i diverse masterclasses, bl.a. med Maxim Vengerov og Regis Pasquier. Patrice har også optrådt som solist med flere orkestre i Montreal og vandt for nyligt The University of Texas Symphony Orchestra Concerto Competition samt Austin Civic Concerto Competition, som begge giver ham muligheden for at optræde som solist med dem.


“Francesco Barfoed, klaver
er en dansk-italiensk pianist født og opvokset i København, som i 2017 tog til USA for at færdiggøre sin bachelorgrad og udvikle sin musikalske karriere. Han startede på klaveret da han var 8 på Rudersdal Musikskole hos Annette Præst Nielsen og blev optaget på Sankt Annæ Gymnasium og MGK i 2012, hvor han studerede hos Tove Lønskov. I 2015 blev han optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og studerede hos Søren Rastogi, indtil han flyttede til USA. Francesco har allerede gjort sig synlig i det danske musikmiljø, og har optrådt med bl.a. klarinettist Jonas Frølund rundt omkring i Danmark, i Italien, samt på DR P2. Som aktiv koncertpianist, kammermusiker, orkesterpianist og akkompagnatør har han en bred vifte af erfaring som professionel musiker. Han vandt i 2017 musikforeningen PIANOs talentpris og var prisvinder ved den nationale Steinway Festival i 2014.
Han studerer på nuværende tidspunkt hos Min Kwon på Mason Gross School of the Arts, Rutgers University i New Jersey, hvor han i 2018 vandt Rutgers Symphony Orchestra Concerto Competition, som medfører at han til næste år skal optræde med Rachmaninoffs 1. Klaverkoncert med Rutgers Symphony Orchetra. Han optrådte i maj 2017 med Carl Nielsens musik i Carnegie Hall, New York, i forbindelse med Rutgers International Piano Gala.

TALENTPRISKONCERT 2018

profilOILLY WALLACE, altsaxofonist

Altsaxofonisten Oilly Wallace modtog “PIANO’s talentpris 2018” på kr. 10.000,- ved en særlig priskoncert

Mandag den 23. april kl. 19.30
Rytmisk Musikkonservatorium
Leo Mathisens Vej 1
Holmen
København K

Altsaxofonisten Oilly Wallace er en af tidens største unge talenter inden for den rytmiske musik. Ollie Wallace har allerede skabt sig et navn på den danske jazzscene og modtaget mange roser for sit forrygende saxspil, der viser et overblik og et melodisk sprog, som er en meget ældre musiker værdig. OW har sine egne bands og har bl.a. spillet sammen med kendte navne som Thomas Blackmann og Carsten Dahl.

Koncertprogrammet omfattede 2 sæt med et bredt udvalg fra jazz-repertoriet heriblandt kendte jazzstandards samt andre godbidder fra jazzens store sangbog.

1. SÆT
”Like Sonny” – John Coltrane (1958/60)
”Cardboard” – Charlie Parker (1949)
”In My Solitude” – Duke Ellington (1934)
”Pensativa” – Claire Fischer (1962)
”Get Out of Town” – Cole Porter (1938)

2. SÆT
”Medley” – Calle Brickman
”Bohemia After Dark” – Oscar Pettiford (1953/55)
”Work” – Thelonious Monk (1954/59)
”I can’t Get Started” – Vernon Duke (1936)
”Night And Day” – Cole Porter (1932)

PROGRAM

Det blev en både spændende og underholdende aften i selskab med prismodtageren og hans ledsagende besætning bestående af

Calle Brickman (piano),
Johannes Wamberg (guitar),
Anders Fjeldsted (bas) og
Simon Albertsen (trommer)

Oilly Wallace er forsidenavn på jazz magasinet “Jazz Special” Nr. 160 – 16.04.2018.

6. NOVEMBER 2017 – TALENTPRISKONCERT
PIANISTEN FRANCESCO BARFOED

Mandag den 6. november kl. 19.30 i
Københavns Kommunes Musikskole i Kalvehallen
Koncertsalen, Staldgade 29, København V

PIANO’s talentpris på kr. 10.000 tilfaldt i 2017 pianisten Francesco Barfoed, som er et af tidens unge talenter inden for den klassiske musik.

Francesco er 3. års studerende på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og er for tiden på et studieophold ved Rutgers University, New York, USA med et mindre ophold i Danmark undervejs. Francesco er aktiv både som kammermusiker, akkompagnatør og solist.

Koncertprogrammet omfattede to afdelinger: Før pausen spillede Francesco soloværker af Scarlatti, Liszt og Kapustin. Efter pausen spillede prismodtageren sammen med klarinettisten Peter Martin Kappel og cellisten Rasmus Støier Andersen værker af Shostakovich og Brahms.

Klarinettist Peter Martin Kappel og
cellist Rasmus Støier Andersen

To vigtige medspillere ved talentpriskoncerten var klarinettisten Peter Martin Kappel henholdsvis cellisten Rasmus Støier Andersen – to af vore unge talenter på disse instrumenter.

11. SEPTEMBER 2017 – KONCERT MED 3 UNGE JAZZ-TALENTER

Mandag den 11. september 2017 kl. 19.30
på Rytmisk Musikkonservatorium

KONCERTGRUPPENS syvende Talentkoncert præsenterer tre unge lysende talenter inden for jazzmusikken. De tre musikkometer har vakt berettiget opsigt i jazzmiljøet på grund af deres entusiasme, virtuositet og autoritative håndelag.

Aftenens program omfatter et bredt repertoire bestående af kendte jazzstandards, egne kompositioner mm.

På baggrund af tidligere koncerter i jazzmiljøet har KONCERTGRUPPEN udvalgt de tre talenter til aftenens talentkoncert. Her skal det afgøres, hvem af de tre, der skal modtage ”PIANO’s talentpris 2018” på kr. 10.000,-. Prisen vil blive uddelt ved en særlig Talentpris-koncert i 2018.

profil

JACOB ARTVED, 18 år (guitar)
Jacob Artved er et af de stærke unge talenter på den danske Jazzscene. Han startede som 16-årig på Rytmisk Musikkonservatorium som den yngste nogensinde. Imidlertid droppede han ud fra konservatoriet efter blot et halvt år. Allerede på det tidspunkt var Jacob en kendis i jazzmiljøet. Med hjælp af guitaristen Jacob Fischer kom han til at spille sammen med de mest prominente jazzmusikere i København og resten af DK.

Jacob debuterede i Jazzhus Monmartre som 17-årig med sit hertil kommende band bestående af Zier Romme Larsen, Søren Høst, Daniel Franck og Frands Rifbjerg. Med dette band ind-spillede han i 2016 sin debutplade med titlen ”Wax Up!” for Unity Rec. Denne plade består alene af egne kompositioner. Jacobs musik er her stærkt inspireret af jazzmusikken fra perioden 1960 og frem til i dag – en periode, hvor navne som Wayne Shorter, Duke Pearson og mange andre satte deres præg på den musik, som Jacob har en særlig forkærlighed for. Netop det af komponere fylder en del af Jacobs musikalske hverdag.

profil

SØREN HØST, 23 år (tenorsaxofon)
Søren Høst startede med at spille saxofon i en alder af 13 år . Han er opvokset i Gudhjem på Bornholm, hvor han i ny og næ fik privat-timer af besøgende saxofonister, deriblandt Thomas Franck. Efter gennemført studentereksamen på Bornholms Gymnasium blev Søren optaget på Skurup’s Folkhögskola, hvis jazzlinie er kendt for sit høje niveau blandt både elever og lærere.

I de sidste to år har Søren boet i København, hvor han udelukkende har levet af at spille musik. Efterhånden har han spillet med mange forskellige musikere og bands såsom Victor Jones, Nikolaj Bentzon, Eric Reed mfl.

Søren trives med at spille inden for mange forskellige genrer, men der er en klar rød tråd af R’, B (Rythm’ Blues) i hans musikalske færden. En passende beskrivelse af Sørens ”genre” vil nok være R’n Bebop.

profil

OILLY WALLACE, 21 år (altsaxofon)

Oilly er trods sin unge alder allerede ved at skabe sig et navn på den danske jazzscene. Gik på MGK 2012-13 og drog derefter til Berlin for at indhøste erfaringer igennem studier på byens Jazz Institute. Vendte i 2015 tilbage til DK, hvor han jævnligt optræder i forskellige jazzklubber dels som leder af eget band dels som deltager i andre bands.
Oilly har således spillet sammen med bl.a. kendte jazzmusikere som Carsten Dahl, Thomas Blachmann, Lennart Ginman, Christina von Bülow. samt Alvin Queen, Winard Harper og Kelvin Sholar.

Indspillede i 2014 sammen med norske Snorre Kirks orkester pladen ”Europa”, som blev nomineret til en Danish Musical Award (DMA).

I slutningen af 2015 udgav Oilly sin første plade, som bl.a. fik 5 stjerner i Berlingske Tidende og blev nomineret til en DMA for Årets Nye Jazznavn. Oilly er pladeaktuel med den svenske sanger Ellen Andersson med pladen ”I’ll Be Seeing You”, som vandt den svenske pris ”Den gyldne Skivan ” i 2017.

Oilly er inspireret af bl.a. Charlie Parker, Wynton Marsalis, Dexter Gordon og The Beatles.

DOWNLOAD KONCERTPROGRAM
BILLEDER FRA JAZZ-TALENTKONCERTEN

6. MARTS 2017

kl. 19:30 til ca. 22:30.

STEINWAY SALEN hos JUHL-SØRENSEN
Brofogedvej 10
2400 København NV

TALENTKONCERT

DOWNLOAD KONCERTPROGRAM

Koncertgruppens 6. Talentkoncert præsenterede fire lysende talenter inden for den klassiske musik. Alle fire havde vundet priser ved nationale og internationale konkurrencer og festivals og havde et meget højt såvel musikalsk som teknisk niveau – ikke mindst deres unge alder (12-20 år) taget i betragtning.
Aftenens program omfattede kendte og virtuose musikstykker af den klassiske musiks helt store mestre – så der skulle være noget for enhver smag.

WILLIAM PATRICK GULDFRED
STEFAN BURCHARDT
LEA HAN
FRENCESCO BARFOED

profil
WILLIAM PATRICK GULDFRED
William har spillet klaver siden 4 1/2 års alderen. Begge forældre interesserer sig for og spiller musik, dog ikke professionelt. Aktuelt går William på MGK hos prof. John Damgaard samt på DKDM’s Juniorakademi hos prof. Hanne Mulvad. William har fulgt EPTA’s gradsprøver European Piano Teachers Association), som han afslutter i år. Har deltaget og fået priser og talentpriser i: ”Unge spiller klassisk”, ”Berlingske klassiske Musikkonkurrence” samt ”Steinway Piano Festival”. Optrådte i finalen i foråret 2016 ved TV2’s ”Danmark har talent”. I den nærmeste fremtid ønsker William at komme ind på DKDM, når han er færdig med MGK. På den lange bane drømmer han om at blive koncertpianist. Udover musik passer William sin skole på Greve Privatskole, hvor han er særlig glad for naturvidenskabelige fag og sprog. Desuden går han til dans og tennis. Er tillige meget glad for spil, hvor virtual reality HTC Vive hitter for tiden.

Frederic Chopin (1810-1849):
Impromptu nr. 1 i As-dur, opus 29 – Allegro assai, quasi Presto (1837)

Franz Liszt (1811-1886):
Consolation S 172 nr. 3 i Des-dur – Lento placido (1849-50)
Un Suspiro (= et suk) S 144:3 i Des-dur fra Trois Etudes de Concert (1845-49)

Frederic Chopin (1810-1849):
Etude i C-mol, opus 25 nr. 12 ”Ocean” – Allegro molto con fuoco (1837)

VIDEOKLIP FRA KONCERTEN

profil
LEA HAN
Lea har gået på Skt. Annæ Gymnasium, hvorfra hun dimitterede i 2014. Har tidligere gået på Københavns MGK. Lea begyndte at spille klaver som 6-årig, men interessen for musik som mere end bare en hobby kom først i slutningen af gymnasietiden. Tog et ”musisk”-sabbatår, så hun havde mulighed for at fordybe sig i musikken. Lea startede på DKDM i 2015, hvor hun nu går hos Amalie Malling. Har førhen studeret hos Bella Zapolski.

Lea har modtaget adskillige priser og flere legater bl.a. 1. pris i Steinway Festival og i DR’s ”Spil for Livet” samt vundet guld i Berlingske Klassiske Musikkonkurrence og talentpris i Copenhagen Summer Festival 2015.
Leas fremtidsplaner er at fortsætte sine studier på DKDM. Føler, at som blot 20-årig har hun kun lige fået et indblik i musikkens forunderlige verden, der både fascinerer hende, men også virker lidt skræmmende. Drømmen for Lea er at kunne leve et liv som koncertpianist – eller i hvert fald at have muligheden for det. Men hvad det ender med, svæver pt. i vinden.

Robert Schumann (1810-1856):
Apegg-variationer (tema med variationer) i F-dur, opus 1 (1829-30)

Frederic Chopin (1810-49):
Fantasi i F-mol, opus 49, Tempo di marcia mfl. (1841)

profil

STEFAN BURCHARDT
Stefan startede med at spille violin som 4-årig. Går pt i 7. klasse på Henriette Hørlücks Skole i Odense og følger samtidig undervisningen på MGK i København. Debuterede som 7-årig som solist med Odense symfoniorkester og spillede i 2012 som solist med Sønderjyllands Symfoniorkester.

Stefan har vundet en lang række priser ved forskellige konkurrencer i ind- og udland. Her skal bl.a. nævnes 1. prisen ved den internationale violin-konkurrence for unge violinister i Paris ”Flame Concours” i 2014. Herhjemme har han vundet 1. priser ved Jacob Gade Violin Konkurrence samt prisen for ”Best Performance” samt ”orkesterprisen” ved Syddansk Talent Konkurrence. Senest vandt Stefan guldmedalje ved Berlingske Klassiske Musikkonkurrence i 2016.

Stefans ønske for fremtiden er, at han kan komme til at spille på et gammelt mester-instru-ment, hvor han har mulighed for at udvikle sit klangideal på violinen.

Francesco Maria Veracini (1690-1768):
”Largo”

Niccolo Paganini (1782-1840):
”Moto Perpetuo” (= evig bevægelse, normalt hurtigt tempo), opus 11

Christian Frederik Emil Horneman (1840-1906):
”Volmer og Tove” fra Gurre-Suiten, arr. A. Zapolski , Allegretto (1900)

Niccolo Paganini:
Koncert for violin og klaver i D-dur, uddrag af 1. sats – Allegro Maestoso – Tempo Guisto (1817-18)

AKKOMPAGNETØR: ELLEN REFSTRUP

profil

FRANCESCO BARFOED
Francesco har spillet klaver siden sit 10. år. Han startede på Rudersdal Musikskole og blev senere optaget på Skt. Annæ Gymnasium og MGK og studerede hos Tove Lønskov indtil 2015. Efter en succesfuld optagelsesprøve startede Francesco på DKDM i 2015 hos Søren Rastogi.

Francesco er aktiv både som kammermusiker, akkompagnatør og solist.. Med klarinettisten Jonas Frølund har han en fast duo: Frølund-Barfoed. Duen har spillet koncerter i ind- og udland samt på DR P2 og turnerer Danmark rundt i løbet af 2017. Af solo-repertoire har Francesco spillet værker af fx Beethoven og Rachmaninov (1. klaverkoncert) og agter at fortsætte med at udvide repertoiret med den musik, han brænder for. Han deltager i den forestående Nordic Piano Competition, der afholdes i dagene 13.-19. marts 2017 i Sverige.

Efter sommerferien i år fortsætter Francesco sine studier på Rutgers University i USA, hvor han skal gå i to år, inden han stiler efter en kandidatgrad og herefter håber, at kunne boltre sig i det professionelle musikmiljø.

Uddrag af program ved deltagelse i Nordic Piano Competition i marts 2017 i Sverige)

Ludvig van Beethoven (1770-1827):
Klaversonate i C-dur, nr. 21, opus 53 ”Waldstein”, 1.sats: Allegro con brio (1804)

Franz Liszt (1811-1886):
Ballade nr. 2 i B-mol, S 171 (1853)

Nikolai Kapustin (1937- ):
Sonate nr. 6, opus 62, 1. sats : Allegro ma non troppo (1991)

:

7. NOVEMBER 2016

kl. 19:00 til ca. 21:30.

STEINWAY SALEN hos JUHL-SØRENSEN
Brofogedvej 10
2400 København NV

STEINWAY PIANO FESTIVAL
PRISTAGERKONCERT 2016

Koncerten præsenterede udvalgte prisvindere fra Steinway Piano Festival, der afholdtes i Århus i april 2016.

Følgende pianister medvirkede:

NICKLAS SØRENSEN
SØREN CHRISTENSEN
SIGNE ØSTLUND JACOBSEN og
DINA ELENA DRAUGSVOLL

Se mere om Steinway Piano Festival 2016

DOWNLOAD KONCERTPROGRAM

PROGRAM

I rækken af Koncertgruppens talentkoncerter sætter vi ved dette års sidste arrangement fokus på de helt unge klavertalenter. Vi kan således præsentere nogle af morgendagens lysende pianistspirer, der har vundet priser ved forskel-lige konkurrencer og festivaler blandt andet ved Steinway PIANO Festival for unge pianister under 18 år, der fandt sted i Musikhuset Aarhus den 16. april i år. Blandt de næsten 40 deltagere i Steinway-Festivalen har vi håndplukket 5 pris-modtagere i alderen 12-17 år.

Aftenens program omfatter et bredt udvalg af musik fra det klassiske klaverrepertoire, der skulle give rig mulighed for at bedømme de unge pianisters meget høje tekniske og musikalske niveau. Hver af de 5 deltagere har ca. 20 min. til at give smagsprøver på, hvor langt de er kommet i deres musikalske udvikling.

NICKLAS SØRENSEN
Frederic Chopin:
Fantasie-Impromptu i cis-mol, opus 66 (1834/35)

Lowell Liebermann (1961-):
Gargoyles opus 29, 1. sats/Presto (1989)

Ludwig van Beethoven (1770-1827):
Sonate nr. 19 i g-mol, opus 49, nr. 1 – 1) Andante, 2) Rondo-Allegro (1795-96)

Sergej Vasiljevitj Rachmaninoff (1873-1943):
Præludium i g-mol, opus 23 nr.5 (1901)

SØREN CHRISTENSEN
Pjotr Tjajkovskij (1840-1893):
”Februar” (Carnival) fra ”Årstiderne”/12 korte pianostk. – et for hver måned, opus 37 b – (1875)

Zhanna Metallidi (1934-):
Romantisk vals (2004)

Alexander Skrjabin (1872-1915):
Sonate-Fantasie, opus 19 – 1) Andante, 2) Presto (1898)

SIGNE ØSTLUND JACOBSEN

Leos Janacek (1854-1928):
”Im Nebel” (I tågen) – 1) Andante, 2) Andantino (1912)

Ludwig van Beethoven (1770-1827):
Pianosonate nr. 1, opus 2 – 1) Allegro, 2) Adagio (1795)

Niels Viggo Bentzon (1919-2000):
”Træsnit”, opus 65 – 1) Largo, 2) Moderato, 3) Molto Largo (1950)

DINA ELENA DRAUGSVOLL

Ludwig van Beethoven (1770-1827):
Pianosonate nr. 17, opus 31, no. 2 i D-mol, ”Der Sturm”, 1) Largo – Allegro (1801/02)

Frederic Chopin (1810-1849):
Etude opus 25, nr. 7 i cis-mol (1834)

Fabrizio Peterlini (1973-):
”Soffia la Notte” (Nigths Breaths) (2007)

Milij Alexeyevich Balakirev (1837-1910):
“Islamey” – Oriental Fantasy, opus 18 (1869)

LIDT OM DE MEDVIRKENDE

profil

NICKLAS SØRENSEN, 12 år
Niklas er født 19.12.2003. Fra O.-5. klasse (inkl.) gik han på Den Classenske Legat Skole. Skiftede i 6. klasse til Skt. Petri Schule. Har siden sept. 2011 modtaget klaverundervisning hos en af landets dygtigste klaverlærere Mimi Jin Feng Huang (KP-klaverskole). Niklas har planer om at starte på DKDM’s Junior-akademi, hvis prof. Hanne Mulvad i foråret 2017 åbner for optagelsesprøver for pianister, hvilket ikke var tilfældet i 2016. Niklas har vundet priser bl.a. ved ved årets ”Berlingske klassiske Musikkonkurrence” og ”Steinway Piano Festival”.

Udover musikken modtager Niklas undervisning i kinesisk (læse, tale og skrive).
Fritiden bruges bl.a. til at læse tyske og engelske bøger, sejle kajak og cykle på et-hjulet cykel.

Selv om det er svært at sige på nuværende tidspunkt, kunne Niklas måske godt tænke sig med tiden at blive prof. pianist; men der ligger også andre muligheder forude i kølvandet på den nuværende skolegang, hvor det går rigtig godt.

profil

SØREN CHRISTENSEN, 17 år
Søren har spillet klaver siden 10-års alderen. Han går pt i 3. G på Helsingør Gymnasium. Endvidere er han på 3. afsluttende år på MGK-forløbet på Helsingør Musikskole.. Idealet for Sørens øvning er 1,5-2 timer daglig, hvilket det kan knibe med at overholde, da gymnasiet holder ham rigeligt beskæftiget. Søren har vundet i priser i hhv. ”Berlingske klassiske Musikkonkurrence” og i dette års ”Steinway Piano Festival”.

Søren er uklar omkring sin musikalske fremtid. Han har overvejet en konservatorieuddan-nelse, men hælder pt mere til at spille klaver som en bibeskæftigelse.

profil

SIGNE ØSTLUND JACOBSEN, 15 år
Signe har spillet klaver siden 7-års alderen. Hun går pt i 9. klasse på Kontiki Skolen, og planlægger at starte på Aurehøj Gymnasium næste år . Søger endvidere i 2017 MGK-optagelsesprøve på Skt. Annæ Gymnasium. Hendes nuværende klaverlærer er Kristine Thorup. Har tidligere haft Beth Nielsen, Thomas Goosemann og Balder Nergaard som klaverlærere. Signe har vundet priser i bl.a. dette års ”Berlingske klassiske Musikkonkurrence og Steinway Piano Festival og modtager den 19. november i år Axel Borup Jørgensen talentprisen.

Ud over at spille klassisk klaver, synger Signe også i kor og spiller klaver i et jazzband og -orkester.

Signe ved endnu ikke, hvad hun vil med musikken i fremtiden. Hun elsker at spille nu og påregner at fortsætte med klavermusikken, uanset om det bliver professionelt eller som en bibeskæftigelse.

profil

DINA ELENA DRAUGSVOLL, 15 år
Dina har spillet klaver i 12 år. Hun går på Sankt Annæ Gymnasium i 1. G, hvor hendes ynglingsfag er musik og engelsk. Er i gang med sit 3. år på DKDM’s Juniorakademi. Har planer om efter gymnasiet at søge ind på DKDM eller andet konservatorium i udlandet.

Dina har vundet adskillige priser bl.a. første priser ved både den nordiske og danske Steinway Festival samt guldmedalje i Berlingske klassiske Musikkon-kurrence. Siden hun er halvt norsk, deltog hun i august 2016 i DNB’s solist-konkurrence for unge talenter i Norge og vandt kr. 20.000,- . Har endvidere optrådt i DR’s ”Spil for livet” og som solist ved Copenhagen Summer Festival
og i Tivolis koncertsal ved flere anledninger. Har herudover deltaget i masterclasses hos Jens Elvekær, Marianna Shirinyan og Katrine Gislinge.

Dinas mål i fremtiden er at blive koncertpianist. Hun spiller ca. 2 timer om dagen. Er bl.a. inspireret af Katrine Gislinge, Yuja Wang samt Lang Lang.

BILLEDER FRA KONCERTEN

nicklas

signe

soerendina

VIDEOKLIP FRA KONCERTEN

23. MAJ 2016

RYTMISK MUSIKKONSERVATORIUM
Leo Mathisensvej 1
1437 København K

TALENTPRISKONCERT 2016
ZIER ROMME LARSEN
– En af landets helt store, unge jazzpianister

Øvrige medvirkende:
OILLY WALLACE, Altsax
ANDERS FJELDSTED, Bas
HENRIK HOLST HANSEN, Trommer

profil

PROGRAM
En både spændende og underholdende aften i selskab med prismodtageren og hans ledsagende besætning bestående af tre fremragende unge jazzmusikere på hhv. altsax, bas og trommer.

Programmet omfattede fortrinsvis udvalgte standards og evergreens fra jazzens store sangbog med godbidder som: ”Somewhere over the Rainbow”, ”Tea for Two”, ”Just a Gigolo” mfl. Numrene leveredes i swingende udførelser, hvor troldmanden Zier sammen med sine ”ledsagere” viste på hvilket imponerende høje tekniske og musikalske niveau, kvartetten allerede befinder sig – deres unge alder taget i betragtning.

Zier Romme Larsen, piano:
Zier kommer fra et hjem på Falster, hvor musikken altid var og er prioriteret højt. Han begyndte at spille klaver som 8-årig og har bl.a. gået på MGK i Nykøbing F. Efter gymnasie-tiden på Falster flyttede Zier som 19-årig til København for at igangsætte sin karriere. Han startede på Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) i sommeren 2012, men besluttede i som-meren 2015 at forlade RMC for at kunne koncentrere sig om i det københavnske jazzmiljø at forfølge sine ambitioner om yderligere at udvikle og raffinere sit klaverspil.

At Zier i dag af mange betragtes som en dansk pendant til den legendariske, canadiske jazz-pianist Oscar Peterson er ikke en tilfældighed. Allerede i sine barneår blev der i hjemmet uafladeligt spillet musik med Oscar Peterson og mange andre jazzkoryfæer. Som 11-årig fik han således stukket en CD i hånden med OP. Han faldt nu pladask for Petersons overlegne musikalitet og ekstreme teknik. Det gav ham blod på tanden til at udforske jazzmusikken.

Zier har spillet med mange kendte navne såvel fra det hjemlige jazzmiljø som fra udlandet. Fx kan nævnes: Tom McEwan, Tomas Franck, Jesper Lundgaard, Alex Riel, Christina von Bülow, , Jacob Fischer, Winard Harper og senest ved en koncert i Holbæk Jazzklub med Oscar Peter-sons sidste trommeslager Alvin Queen.

Zier fik sin officielle debut på den danske jazzscene ved en koncert i Jazzhus Montmartre den 17. december sidste år, hvor han sammen med vor tids måske største trompetist italienske Paolo Fresu og vore hjemlige topnavne, bassisten Jesper Lundgaard og Alex Riel på trommer leverede et brag af en debut, der efterfølgende er blevet betegnet som en milepæl i det genåb-nede Montmartres historie. Zier danner – som det er traditionen inden for jazzmusikken – sine egne besætninger (trioer, kvartetter og kvintetter) og medvirker herudover som del af andres besætninger. For Zier er jazzmusikken ikke blot et led i et karriereforløb, men en livsstil.

zier5

Zier-4

LIDT OM DE ØVRIGE MEDVIRKENDE

Oilly Wallace, altsax:
Oilly er et af de mest lysende talenter i dagens Danmark inden for saxofonspillet. Er trods sin unge alder i fuld gang med at skabe sig et navn på den danske jazzscene med sin unikke be-herskelse af instrumentet og et overblik og melodisk sprog, der er en ældre musiker værdigt. Oilly er inspireret af bl.a. Charlie Parker, Wynton Marsalis, Dexter Gordon og The Beatles!.

Oilly spillede indtil sit 12. år marchtrommer i Tivoligarden, hvor han en dag fik stukket en saxofon i hånden og var herefter ”solgt”. Gik på MGK 2012-13 og drog derefter til Berlin for at indhøste erfaringer bl.a. igennem studier på byens Jazz Institute. Vendte i 2015 tilbage til DK, hvor han nu jævnligt optræder på forskellige jazzklubber dels som leder for eget band og dels som deltager i andre bands. Har bl.a. spillet sammen med Winard Harper, Carsten Dahl og Thomas Blachmann. Oilly’s egen musik tager udgangspunkt i jazztraditionen, hvor det ikke mindst gælder om at bevare god swing, uforfærdet friskhed og intensitet. Har i 2015 ind-spillet sin debut-EP.

Anders Fjeldsted, bas:
Anders startede med at spille bas som 11-årig på Helsingør Musikskole. Siden blev det MGK (Musikalsk Grundskole) samme sted . Efter to år på MGK flyttede han til Sverige og studerede yderligere to år på den anerkendte jazzuddannelse på Skurups Folkhögskola. Fra 2013-2016 har han studeret på Rytmisk Musikkonservatorium.

Anders har i dag base i København. Han er trods sin unge alder en erfaren musiker, som har spillet med prominente navne som Anders Bergcrantz, Carsten Dahl, Alvin Queen, Thomas Clausen, Snorre Kirk, og Mike Stern. Har optrådt i landsdækkende TV og har spillet på en række jazzklubber som La Fontaine, Montmartre og Paradise Jazz. Endvidere har han optrådt som sideman (gæstemusiker) på scener og festivaler i bl.a. Sverige, Tyskland, Spanien, Holland og Indien. Anders er meget inspireret af legendariske bassister som Paul Chambers, Charlie Haden og Ron Carter; sidstnævnte blev han undervist af i løbet af 2015.

Henrik Holst Hansen, trommer:
Henrik begyndte at spille trommer som 9-årig. Han kommer oprindeligt fra Holbæk. Her spillede han med musikmiljøets jazzmusikere samt i Holbæk Big Band, samtidig med at studerede ved Slagelse MGK. Gik senere på Skurups Folkhögsola i Skåne, hvor han studerede jazzmusik. Fik i Sverige kontakt med både danske og svenske jazzmusikere – og skabte sig efterhånden et navn som jazz-trommeslager. Har i årene 2013-2015 fortsat sine studier afsluttende med en BA ved Syddansk Musikkonservatorium i Odense, men har stedse haft bopæl i København.

I hovedstaden er Henrik i dag en meget benyttet freelance trommeslager i jazzmiljøet. Han har haft sit eget band ”Henrik Holst Band” og spiller tillige fast i flere bands samt i sekstetten ”The Ingelstam Orchestra”. Fik sin debut i august 2014 på Jazzhus Montmartre, hvor han spillede sammen med musikere fra hele Europa. Efter debutkoncerten fik Henrik stor ros for sin driftige elegance bag trommerne.

SE UDDRAG AF KONCERTEN HER

14. MARTS 2016

STEINWAY SALEN hos JUHL-SØRENSEN
Brofogedvej 10
2400 København NV

EN TALENTAFTEN MED VIOLIN OG KLAVER I FOKUS

ALVA HOLM, Violin
DAVID MUNK-NIELSEN, Piano
VALDEMAR LITTAUER BENDIXEN, Violin

Koncertens akkompagnatør er Niels Kjølhede, pianist og organist.

Årets første talentkoncert har fokus rettet imod tre unge ”Rising stars” inden for den klassiske musik. Alle tre har vundet guldmedalje ved sidste års prestigefyldte Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence ved siden af andre hædersbevisninger. Disse tre unge, lovende talenter
bekræfter, at begynder man tidligt nok – og det vil i visse tilfælde sige ned til 4-års alderen – og har et medfødt talent samt ikke mindst er indstillet på et årelangt, målbevidst og ofte slidsomt øve-arbejde, er der mulighed for at bringe det vidt – selv i et meget konkurrencepræget musikmiljø.

SE UDDRAG AF KONCERTEN HER

profil
ALVA HOLM

Alva begyndte at modtage violinundervisning som 4-årig. I 2010 blev hun elev hos Alexandre
Zapolski, lærer på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM). Spiller pt i Zapolski
Strygerne samt i DKDM’s Juniorakademiets orkester.

Har allerede modtaget adskillige priser fx 2. pris i ”Concour Bravo”, Belgien i 2012, 1. pris i
”Jacob Gade violinkonkurrencen i 2013, ”Talentpris i ”Øresunds Solist” i 2015, samme år
vandt hun gulmedalje i ”Berlingske Klassiske Musikkonkurrence og endelig modtog hun
talentpris på kr. 45.000,- i ”Jacob Gades Legats Fond” i 2015.

Alva har siden 2011 optrådt solo flere steder herhjemme og har endvidere været inviteret til
Spivakov Festivalen i Moskva og Musica Mundi Kammermusikfestival i Belgien.

Program

CARL NIELSEN Nielsen:
Præludium
Largo fra violinkoncert, opus 33, (1911)

LEOŠ JANÁČEK:
Sonate for violin og klaver
3. sats Allegretto og 4. sats Adagio (1914)

HENRYK WIENIAWSKI:
Variationer over et originalt tema for violin og klaver
opus 15: Introduktion, Variation 2 samt Coda (1854)

profil

DAVID MUNK-NIELSEN

David begyndte at spille klaver som 5-årig. Som 6-årig medvirkede David i TV-udsendelsen ”Mig
og min alder”, der handlede om hjernens udvikling, og spillede her sin første Chopin-vals. Modtog
fra 9-16 år undervisning hos professor Anne Øland. Blev i 2011 optaget på DKDM’s Juniorakademi.
I 2015 blev David med topkarakter optaget på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor han
i dag studerer hos Jakob Bahr.

David har optrådt mange gange i Musikhuset Århus , hvor han bl.a. gav sin første helaftens –
solokoncert i 2014. Hertil kommer solokoncerter i flere af landets musikforeninger. I 2011 blev han
udtaget som den yngste deltager blandt 148 pianister fra hele verden i B&O’s PianoRAMACompetition
og optrådte i den sammenhæng i såvel DR’s P2 og i TV2.

Vandt i 2010 1. præmie ved Nordsjællands klaverfestival og i 2015 guldmedalje ved ”Berlingskes
Klassiske Musikkonkurrence.” Modtog i 2015 Jacob Gade Legatets talentpris.

Program

JOHAN SEBASTIAN BACH (1685-1750)
Partita nr. 1 i B-dur, BWV 825
Praeludium
Allemande
Corrente
Sarabande
Menuet I & Menuet II
Gigue

JOHANNES BRAHMS (1833-1897)
Rapsodi i h-mol, op. 79, 1
Agitato

FRÉDÉRIC CHOPIN (1810-1849)
Polonaise i As-dur, op. 53 “Heroisk”
Maestoso

profil
VALDEMAR LITTAUER BENDIXEN

Valdemar begyndte af spille violin som 8-årig. Som 10-årig mødte han en kendt violinistinde fra
Azerbaijan Ulviye Ahmedova – hvilket blev et vendepunkt i hans liv. I 6. klasse blev han optaget på
Bach Gymnasium i Berlin – en specialskole for musik under de to tyske konservatorier.
Sideløbende er han gæstestuderende på ”Hochschule für Musik Hanns Eisler”, hvor han modtager
undervisning af violinlærerinde Zoya Nevgodovska. Valdemar elsker de fleste musik-stilarter som
klassisk, pop, jazz, hip-hop og filmmusik. Ved siden af violinen spiller han også klaver og
komponerer. Hans favoritviolinister er bl.a. David Oistrah og Nikolaj Znaider. Valdemars ultimative
drøm er at blive en super-violinist og filmkomponist.
Han har vundet en række priser fx 1. pris i Jugend Musiziert regional Ettbewerb i 2012 og 2016; 2. pris i
”Hungarian Games” i Budapest i 2014 og såvel i 2014 som 2015 publikumsprisen i ”Øresunds
Solist” samt guldmedalje i ”Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence” i 2015.

Program

F. MENDELSSOHN-BARTHOLDY:
Fra Violinkoncert i e-mol, opus 64:
1. sats Allegro molto appassionato samt
3. sats Allegretto non troppo – Allegro molto vivace (1844)

PABLO DE SARASATE:
Zigeunerweisen opus 20.
En-satset opdelt i 4 sektioner:
Moderato, Lento, Un poco piu lento samt
Allegro molto vivace (1878)

PER THIELEMANN:
Romance

KONCERTPROGRAM

profil

9. NOVEMBER 2016

STEINWAY-SALEN
Juhl-Sørensen
Brofogedvej 10
København NV

 

JONAS FRØLUND, klarinet
F. BARFOD, piano

I forlængelse af de tidligere PIANO-arrangementer ”Morgendagens klaverstjerner” var der atter mulighed for at se og høre et par meget talentfulde studerende ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium (DKDM).

Begge har startet uddannelsen på DKDM i august måned i år, idet de samtidig færdiggør deres uddannelse på MGK ved Sct. Annæ Gymnasium i løbet af 2015/2016. Begge stiler mod en kandidatgrad på DKDM (3+2 år) og efterfølgende en karriere i den musiske verden.

Programmet afspejlede den mindste kammermusikalske sammensætning med sine to instrumenter
klaveret og klarinetten. De to studerende dyrker med ildhu kammermusikken som et særdeles kært område – og begge indgår ofte i flere kammermusikalske sammenhænge med andre af deres musikalske venner.

Aftenens program var en generalprøve på en koncert, som de to talenter i slutningen af november i år skulle opføre i Torino i Italien den 24. november i år.

Programmet bestod af musikstykker for klaver og klarinet med 4 kompositioner af henholdsvis:

PROGRAM

Introduktion og præsentation
v. Jørgen Klausen, PIANO

Andre Charles Prosper Messager (1853-1929)
Solo de Concours (1899)

Johannes Brahms (1833-1897)
Sonate for klarinet og klaver i f-mol, opus 120 , (1894)

Allegro appassionato
Andante un poco adagio
Allegretto grazioso
Vivace

PAUSE

Robert Schumann (1810-1856)
Tre romancer, opus 94 , (1849)

Nicht schnell
Einfach, innig
Nicht schnell

Carl Maria Friedrich Ernst von Weber (1786-1826)
Grand Duo Concertant, opus 48, J204, (1816)

Allegro con fuoco
Andante con moto
Rondo: allegro

Jonas Lyskjær Frølund er klarinettist, 19 år. Jonas begyndte at spille klarinet i 2007. Startede undervisning på musikskolen i Roskilde, men har siden 2011 fået undervisning af 1. soloklarinettist i Det kgl. Kapel John Kruse som en del af MGK på Sct. Anne Gymnasium. Studerer nu hos Lee Morgan, kapellets anden solo-klarinettist. Startede i august i år på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. (DKDM).
Optræder ofte i kammermusikalske sammenhænge, og har pt som fast ensemble klarinet-trioen ”Trio Aulos”.
Jonas har vundet priser i flere musikkonkurrencer for unge herunder Øresund Solist og Berlingske Klassiske Musikkonkurrence. Han har desuden modtaget flere legater bl.a. Copenhagen Summer Festivals Talentpris 2013 og Jacob Gades Legat for 2014. Vandt sidste år som yngste deltager 1. Pris ved den internationale klarinetkonkurrence ”Concorso Inter-nazionale di musica ”Marco Fiorindo” . Jonas var desuden med i den prestigefyldte Carl Nielsen national Clarinet Competition i 2013 som yngste deltager. Vandt i januar i år den særdeles eftertragtede ”P2 Talentpris 2015”, som en af seks priskategorier, der doneres for de bedste præstationer i den klassiske musikverden i det forgangne år.

Fransesco Barfod er pianist, 19 år. Francesco har spillet klaver siden sit 10. år. Har modtaget undervisning hos tidligere docent og pianist Tove Lønskov igennem 4 år. Er som Jonas Frølund startet på DKDM i august i år. Francesco er prisvinder ved Den nationale Steinway Festival 2014. Har høstet stor ros for sit klaverspil af anerkendte professionelle musikere. Ud over klaverspillet komponerer Francesco også. Han har således fået opført flere orkesterværker på Sct. Annæ Gymnasium de seneste år inkl. et nyt værk i 2015. Francesco søger i vid udstrækning at udleve sine musikalske drømme som både pianist og komponist.

KONCERTPROGRAM

profil

3. NOVEMBER 2015

KONSERVATORIETS KONCERTSAL
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C

MAGNUS FRYKLUND, dirigentstuderende v. Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

Umiddelbart efter koncerten blev Musikforeningen PIANO’s talentpris 2015 uddelt af
Jørgen Klausen, formand for PIANO’s Koncertgruppe.

Året talentprismodtager var Magnus Fryklund.

DKDM’s DIRIGENTER
KONCERTPROGRAM

Koncerten er arrangeret af Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og finder sted i Konservatoriets Koncertsal. Ved koncerten dirigerer dirigentstuderende DKDM’s Symfoniorkester.

Medvirkende:
Vincenzo Milletari
Roberto Bautista og
Magnus Fryklund

DKDM’s Symfoniorkester

Solister:
Elisabeth Holmegaard Nielsen
, klaver og
Eline Soelmark, sopran (Mahlers 4. symfoni, 4. sats)

PROGRAM

Maurice Ravel (1875-1937)
Klaverkoncert i G-dur

Allegramente
Adagio Assai
Presto

PAUSE

Gustav Mahler (1860-1911)
4. Symfoni i G-dur (ender i e-dur)

Bedächtig, nicht eilen
In gemächlicher Bewegung. Ohne Hast
Ruhevoll, poco adagio
Sehr behaglich

SE UDDRAG AF KONCERTEN HER

profil

11. MAJ 2015

TØPHOLMGAARD
Lille Lyngbyvej 18
3320 Skævinge

MAGNUS FRYKLUND, dirigentstuderende v. Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

1. DECEMBER 2014

STEINWAY SALEN hos JUHL-SØRENSEN
Brofogedvej 10
2400 København NV
KLASSISK OG RYTMISK MØDES I ET CROSS-OVER
PIANISTERNE ELIAS HOLM & MALTHE ROSTRUP
profil
ELIAS HOLM
Elias Holm er klaverstuderende ved DKDM og vil undervejs i sit program være ledsaget af sine venner Jonathan Algot Swensen på cello samt Jonas Lyskjær Frølund på klarinet. De musikalske eksempler, der indgår i Elias´ program vil omfatte såvel solonumre som kammer-musik (klarinettrio + klaver og cello). Programmet omfattede stykker af Beethoven, Schubert og Chopin.

profil
MALTHE ROSTRUP
Malthe Rostrup er studerende ved Rytmisk Musikkonservatorium og optrådte solo med udgangspunkt i klaviaturet på dels det akustiske klaver dels det elektroniske (synthesizer). Programmet indeholdt forskellige musikalske eksempler fra dels den klassiske musik, jazzstandards, mere populær musik og egne kompositioner.

profil

24. FEBRUAR 2014

RYTMISK MUSIKKONSERVATORIUM
Leo Mathiesensvej 1
Holmen, København

MORGENDAGENS RYTMISKE KLAVERSTJERNER

1. ZIER ROMME LARSEN, piano
2. CHRISTIAN BALVIG, piano
3. SØREN GEMMER, piano
4. FREDERIK SCHARFF, piano

profil

22. OKTOBER 2012

RYTMISK MUSIKKONSERVATORIUM
Leo Mathiesensvej 1
Holmen, København

1. CARL WINTHER, Piano
2. CHRISTIAN BALVIG, piano & MIA DYBERG, Saxofon (Duo)
3. RASMUS REX, Piano
4. CHRISTIAN BALVIG, piano & LASSE MØRCK, kontrabas (Duo)
5. CHRISTIAN BALVIG, piano, & LASSE MØRCK, kontrabas & MIA DYBERG, Saxofon (Improvisationer)
6. CARL WINTHER, Piano

profil

23. APRIL 2012

TØPHOLMGAARD
Lille Lyngbyvej 18
3320 Skævinge

LAURITS DRAGSTED, piano
ANDERS AUSTAD GRUNTH, tenor
MATTIAS BRANNER, piano

profil

profil