MUSIKFORENINGEN PIANO

profilMusikforeningen PIANO blev officielt stiftet i 1961 af en gruppe unge, entusiastiske mennesker med interesse for den klassiske musik. I følge stifternes officielle ”Hensigt og program” skulle musikforeningens formål være:

”Gennem aktiv musikdyrkelse, gennemlytning, diskussion, foredrag, koncertgang o. lign. at fremme de enkelte medlemmers kendskab til og forståelse for samt færdighed i udøvelsen af klassisk musik”.

Dette er fortsat foreningens målsætning. Oprindeligt var alle medlemmerne udøvende på et instrument eller ved sang. Dette er imidlertid ikke længere tilfældet.

Foreningens musikaftener afholdes ca. hver 3. uge i perioden 1. september til 1. maj. Aftenens vært bestemmer suverænt programmet for den pågældende aften. I gennem årene, og navnlig i de senere år, har en række kendte komponister, musikere, sangere og andre personligheder fra den danske musikverden gæstet PIANO.

Ud over planlægning og afholdelse af egne arrangementer lægger vi i Musikforeningen PIANO ligeledes vægt på at skabe og knytte bekendtskaber med ”ligesindede” på tværs af musiske preferencer og genrer, hvilket bl.a. kommer til udtryk igennem fælles arrangementer herunder koncert- og operaudflugter både i ind- og udland. Hermed er vi kommet i kontakt med en bred kreds af musikinteresserede med samme musiske interesser som vore.

Musikforeningen PIANO har gennem årene haft besøg af flere komponister, musikere, sangere, dirigenter og andre personligheder fra den danske og internationale musikverden. Disse PIANO-aftener har ofte været særligt mindeværdige og givet medlemmerne store oplevelser og stof til eftertanke

To af PIANO’s arrangementer har også været transmitteret af Danmarks Radio i udsendelsesrækken “Samklang”, der blev redigeret af Knud Wissum. Den første udsendelse skildrede vort møde med violinisten Emil Telmányi, der gæstede PIANO i 1981. Den anden udsendelse handlede om en aften i 1982, hvor komponisten Finn Høffding var gæst i PIANO.

Lyt til de 2 udsendelser fra DR-programmet “SAMKLANG” her:

EMIL TELMÁNYI 1981
FINN HØFFDING 1982

PIANO har endvidere medvirket i DR’s TV-program “Musikhjørnet” med Niels Karl Nielsen som vært.