PIANO’s TALENTPRIS

Musikforeningen PIANO’s Koncertgruppe har indstiftet en talentpris, der af PIANO’s Koncertgruppe uddeles årligt. Vi ønsker at yde et bidrag til at anspore og inspirere unge musiktalenter igennem talentkoncerter og en særlig talentpris

PIANO’s Talentpris skal bl.a. medvirke til at promovere nye unge talenter og gives til et ungt lysende musisk talent, der har gjort sig særligt bemærket i forbindelse med sine studier ved hhv. Det kgl. Danske Musikkonservatorium, Rytmisk Musikkonservatorium og MGK-studiet (Den musikalske grunduddannelse).

Talentprisen er finansieret primært gennem private bidrag, sponsorbidrag og ved entreindtægter.

PIANO har nedsat en komite til bedømmelse af egnede kandidater.

Yderligere information om PIANO’s Talentpris kan få hos Jørgen Klausen, formand for PIANO’s Koncertgruppe.

Ønsker du at støtte Piano’s Talentpris med et bidrag, tryk her!

TALENTPRISMODTAGER 2024
SIMON ELM GAD

Onsdag den 6. marts 2024 kl. 20:00
Københavns Kommunes Musikskole i Kalvehallen
Koncertsalen, Staldgade 29, København V

Den 18-årige cellist SIMON ELM GAD tildeles PIANO’s TALENTPRIS 2024. Simon Gad er en af landets meget talentfulde unge musikere, som man med rette kan nære store forventninger til.

Simon studerer pt. cello på Sankt Annæ MGK hos Ingemar Brantelid og følger til daglig Sankt Annæ Gymnasiums 4-årige musiklinie, hvor han går i 3. g. Blev i januar 2022 inviteret til at deltage i Jacob Gade Legats musikfestival, hvor han spillede solo og kammermusik med førende professionelle musikere i Københavns Musikhus.

Modtog i 2022 Jacob Gades 3-årige talentlegat og blev en del af deres talentudviklingsprogram over 3 år. Simon startede med at spille cello som 7-årig.

Debuterede som 9- årig med Zapolski-strygerne i DR-huset og har i en årrække spillet i Juniorstrygerne på DKDM, hvor han blev optaget som 12-årig samt i Zapolski Strygerne og Zapolski Juniorerne i tidsrummet 2016-2019. Han har siden optrådt både som solist og kammermusiker ved flere lejligheder både nationalt fx på Louisiana, Odsherred Kammermusikfestival og Copenhagen Summer Festival, Charlottenborg og internationalt fx ved Malmø Music Festival ”Concertino” og på den internationale musikfestival ”Summa Cum Laude” i Wien.

I sommeren 2021 blev Simon optaget på ”Swiss International Music Academy 2021” masterclass i Rheinau hos professor Troels Svane, hvor han blev udvalgt til at spille som solist ved den afsluttende finalekoncert. I efteråret 2022 blev han en af 5 guldvindere ved Den klassiske Juniorkonkurrence, hvor han spillede 1. sats af Shostakovich’s 1. cello- koncert.

TALENTPRISMODTAGERE 2023
ALBERT YDE WAIDTLØW og
KARL WIND SEYER-HANSE

Fredag den 4. november 2022 kl. 19:30
Københavns Kommunes Musikskole i Kalvehallen
Koncertsalen, Staldgade 29, København V

PIANOs TALENTPRIS 2023
deles i år imellem 2 unge jazzmusikere:

ALBERT YDE WAIDTLØW
Albert Yde Waidtløw (f. 2001) samlede i en alder af 7 år guitaren op for første gang, da han startede på Kolding Musikskole. Her gik han i syv år, inden han flyttede til København med sin far den kendte tenorsaxofonist Claus Waidtløw. Kort efter flytningen begyndte han at interessere sig for jazz og opsøgte bl.a. de mange jamsessions rundt om i hovedstaden. Albert var blot 15 år, da han blev aktiv deltager i byens mange jamsessions. Året efter kom han ind på Skt. Annæ MGK, som senere blev udskiftet med det anerkendte Conservatorium van Amsterdam, hvor han begyndte at studere som 18-årig og fortsat studerer. På dette konservatorium har han modtaget undervisning af nogle af de bedste og mest anerkendte jazz-guitarister i verden som Peter Bernstein, Jesse van Ruller og Martijn van Iterson.

KARL WIND SEYER-HANSEN
Karl Wind Seyer-Hansen (f. 2000) kommer fra en musikalsk familie i Aarhus, hvor især klassisk kormusik fyldte meget i barndommen. Som 14-årig blev han grebet af jazzen og begyndte at spille trommer. Startede som 16-årig på MGK-Ø i Aarhus. Efter at have færdiggjort gymnasiet og MGK flyttede han til Odense for at studere på byens musikkonservatorium hos Anders Mogensen. I 2022 påbegyndte han studier på Conservatorium van Amsterdam hos Martijn Vink. Sideløbende med sine studier i Odense og Amsterdam har han studeret i New York City hos nogle af genrens største navne som Kenny Washington og Joe Farnsworth. I dag er Karl bosat i København samtidig med at han færdiggør sin bachelor i Odense. Han er ved at etablere sig som en af de nye lovende trommeslagere og har spillet med prominente navne som Nikolaj Hess, Niels Lan Doky mfl.

TALENTPRISMODTAGER 2022

Fredag den 4. november 2022 kl. 19:30
Københavns Kommunes Musikskole i Kalvehallen
Koncertsalen, Staldgade 29, København V

Dette års talentpris tilfalder den 25-årige lovende sopran Louise McClelland Jacobsen.

Prisvinderen afslutter sine studier ved professor Helle Gjerris på Operaakademiet på Operaen i København i sommeren 2022, hvor hun skal synge ”Donna Anna” i Mozarts ”Don Giovanni”.

Louise har modtaget undervisning af operasangerinderne Vivica Genaux, Anne Sophie von Otter og Yvi Jänicke som var hendes hovedfagslærer under studierne på Hochschule für Musik und Theater Hamburg i 2019. Endvidere af operasanger Bo Skovhus og coaching af den kendte pianist Helmut Deutsch.

Louises stemmepotentiale rummer stor spændvidde og klangmæssige kvaliteter, der sammen med en stærk personlig udstråling muliggør, at hun er i stand til at fortolke et bredt repertoire inden for såvel barok som wienerklassisk, romantisk og nyere musik.

Trods sin unge alder har Louise allerede gjort sig bemærket dels som solosanger dels som ensemblesanger. Hun har således optrådt som solist med bl.a. DR Symfoniorkestret, Jönköpings Sinfoniettea, Ensemble Nordstrøm og Concerto Copenhagen. Ligeledes har hun medvirket som solist i adskillige kantater og passioner og hyppigt sunget lied-koncerter landet rundt. Louise har endvidere sunget en række operapartier fx i rollen som ”Ginevra” i Händels ”Ariodante, ”Fiordilig” i Mozarts ”Cosi van tutte”, og ”Contessa” i Mozarts ”Le Nozze di Figaro” samt ”Anne Truelove” fra Stravinskys ”The Rake’s Progress”. Herudover har Louise har i særlig grad vist sig som en fornem fortolker af Rued Langgaards sange, en præstation hun har høstet stor anerkendelse for.

TALENTPRISMODTAGER 2020

profilFELIX MOSEHOLM, Jazzbassist

Dette års talentpris tilfaldt en af de fremmeste unge jazzmusikere i Nordeuropa, jazzbassisten Felix Moseholm, der modtog “PIANO’s talentpris 2020” ved en særlig priskoncert mandag den 9. marts 2020.

Felix voksede op i København, hvor han i en tidlig alder begyndte at spille sammen med kendte danske jazzlegender som bl.a. Jesper Thilo og Tomas Franck. I 2017 blev han som den første danske jazz musiker optaget på ”The Juilliard School” i New York, hvortil han flyttede og nu har boet i tre år. Han bliver bachelor i sommeren 2021 (4-årig i USA).

Tilbage i tiden har Felix i en periode gået DKDM’s juniorakademi, hvor han spillede cello indtil 15-års alderen. Senere har han bl.a. fået undervisning på Chetham’s School of Music i Manchester. Hans lærere og mentorer har været internationalt kendte navne som Gerald Cannon, Wynton Marsalis og Ron Carter samt vores hjemlige Bo Stief og Thomas Fonnesbæk.

Foruden sine intense studier på Juilliard har Felix allerede gjort sig bemærket og kan høres ugentligt på de førende jazzklubber i New York med alverdens forskellige bands. Han har optrådt med bl.a. Alvin Queen, Rodney Green, Ernie Wilkins Big Band samt danske musikere som Alex Riel og Niels Lan Doky mfl. Har spillet på en lang række jazzklubber fx det berømte Blue Note NYC, Jazz Black Cat San Fransisco og Red Light Jazz Festival Amsterdam mfl. steder.

Felix har foretaget rejser til mange spændende destinationer verden over – det være sig på turné og som underviser. Herudover har han haft mulighed for at vise sine evner som komponist og arrangør med sine seneste projekter, der har gjort han synlig som leder af egne bands.

SE BILLEDER FRA KONCERTEN

TALENTPRISMODTAGER 2019

profilDINA DRAUGSVOLL, Pianist

Pianisten Dina Draugsvoll modtog “PIANO’s talentpris 2019” ved en særlig priskoncert mandag den 23. september 2019.

Dina Elena Draugsvoll
Dina Elena Draugsvoll er 18 år. Hun er halvt dansk og halvt norsk og bor med sin familie i Danmark. Hun har spillet klaver i 15 år og blev i sommer student fra Skt. Annæ Gymnasium.

Begge hendes forældre er klassiske musikere. Hun har længe haft forbindelse til Det Kongelige Danske Musikkonservatorium som studerende på DKDMs Juniorakademi. Hun har med stor entusiasme og engagement igennem specielt de seneste år udviklet og raffineret sit klavertalent.

Dina har vundet priser både i Danmark og udlandet i årenes løb bl.a. guldmedalje ved Berlingskes klassiske Musikkonkurrence, førstepriser i alle alderskategorier ved den danske såvel som den nordiske Steinway Festival samt ved Fjord Cadenzas solistkonkurrence i Norge. Hun har været solist ved Copenhagen Summer festival og har deltaget i konkurrencer produceret af DR.

I 2018 blev Dina inviteret til at være solist i Schumanns klaverkoncert med Kaunas City Symphony Orchestra.

Dina henter inspiration fra en række verdenskendte pianister bl.a. Hélène Grimaud og Khatia Buniatishvili, Vladimir Horowitz, Daniel Trifonov, Yuja Vang, Lang Lang mfl. Hun ønsker sig i fremtiden en karriere som koncertpianist og søger muligvis på DKDM i København eller et konservatorium i udlandet i løbet af næste år.

PROGRAM

TALENTPRISMODTAGER 2018

profilOILLY WALLACE, altsaxofonist

Altsaxofonisten Oilly Wallace modtog “PIANO’s talentpris 2018” på kr. 10.000,- ved en særlig priskoncert mandag den 23. april 2018 på Rytmisk Musikkonservatorium.


PIANO’s talentpris tilfaldt i 2018 altsaxofonisten Oilly Wallace, som er en af tidens største unge talenter inden for den rytmiske musik. OW har allerede skabt sig et navn på den danske jazzscene og modtaget mange roser for sit forrygende saxspil, der viser et overblik og et melodisk sprog, som er en meget ældre musiker værdig. OW har sine egne bands og har bl.a. spillet sammen med kendte navne som Thomas Blackmann og Carsten Dahl.”

TALENTPRISMODTAGER 2017

profilFRANCESCO BARFOED, pianist

Pianisten Francesco Barfoed modtog “PIANO’s talentpris 2017” på kr. 10.000,- ved en særlig priskoncert mandag den 6. november 2017 på Københavns Kommunes Musikskole.

Koncertgruppen motivering:
“Francesco Barfoed er et mangfoldigt musikalsk talent, der har høstet stor anerkendelse for sit klaverspil, hvad enten han optræder som solist, som akkompagnatør eller som kammermusiker. Lægges hertil hans evner som komponist fremstår Francesco Barfoed som en fornem repræsentant for tidens generation af unge talenter inden for den klassiske musik.”

Prismodtageren spillede soloværker af Scarlatti, Liszt og Kapustin. Endvidere spilledes Shostakovich i duo med Peter Martin Kappel samt en klarinettrio af Brahms med Peter Martin Kappel og Rasmus Strøier Andersen.

TALENTPRISMODTAGER 2016

profilZIER ROMME LARSEN
– En af landets helt store, unge jazzpianist-talenter.

PIANO’s Koncertgruppes motivering for valget af Zier Romme Larsen:

”Zier Romme Larsen er en brilliant formidler af jazzmusik og en fornem repræsentant for dagens og morgendagens jazzprofiler. Hans klaverspil er båret af en overlegen teknik og et højt musikalsk niveau, fyldt med fantasifulde og ekspressive improvisationer med en klar reference til Oscar Peterson”..

Talentprisen 2016 overraktes ved en koncert den 23. maj 2016 i RYTMISK MUSIKKONSERVATORIUMS KONCERTSAL.

LÆS FORMANDENS TALE HER

TALENTPRISMODTAGER 2015

profilMAGNUS FRYKLUND,
dirigentstuderende v. Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

PIANO’s Koncertgruppes motivering for valget af Magnus Fryklund :

”Magnus Fryklund er et mangfoldigt og enestående musikalsk talent, hvilket bekræftes igennem hans kvaliteter, hvad enten han optræder som dirigent, klaver- og cellospiller eller som komponist. Tilsammen med sine evner som en inspirerende og pædagogisk formidler af musik gør det Magnus Fryklund til en fornem repræsentant for dagens og morgendagens musikerprofiler”.

Talentprisen 2015 overraktes ved en koncert den 3. November 2015 i KONSERVATORIETS KONCERTSAL.

LÆS FORMANDENS TALE HER